Вести

Представници државних институција у области туризма у посети општини Инђија

Председник Општине Инђија Марко Гашић и в. д. директора Туристичке организације општине Инђија Слободан Милновић примили су данас представнике државног и покрајинског секретаријата за туризам. Повод за састанак са Урошем Кандићем, државним, и др Ненадом Иванишевићем, покрајинским секретаром за туризам, је унапређење туристичке понуде и боља промоција општине Инђија на туристичкој карти Србије.

Кандић је истакао да ће ресорно министарство бити подршка развојним пројектима у туризму инђијске општине и показао спремност да државни секретаријат буде ослонац развоја локалне туристичке понуде. „Као и остале готове пројекте, подржаћемо план изградње трим стазе са пратећом инфраструктуром”, истакао је Кандић.

Др Ненад Иванишевић је рекао да је унапређење туристичке понуде војвођанских општина приоритет секретаријата на чијем је челу. Он је нагласио да Покрајина жели да буде део развоја туризма инђијске општине и да ће у том циљу бити подржани развојни пројекти.

Председник општине Инђија Марко Гашић изнео је планове локалне самоуправе и Туристичке организације у вези са даљим унапређењем оних сегмената туристичке понуде који су се показали као најатрактивнији за туристе, али и за грађане инђијске општине. „Трим стаза нам је важна, пре свега због Инђинчана којима недостају спортски и забавни садржаји”, истакао је Гашић.

Представници државног и покрајинског секретаријата истакли су ажурност инђијске општине и Туристичке организације у изради пројеката и припреми за њихову реализацију.

Након састанка званичници су посетили Сувенирницу у Старом Сланкамену која је недавно почела са радом.