Вести

Активности Туристичке организације уочи концерта RHCP

Поводом вишедневних дешавања која су се одигравала у нашем граду у периоду од 22. до 26. јуна, активности Tуристичке организације биле су бројне и разноврсне.

Туристичка организација оформила је девет инфо пунктова на следећим локацијама: код сата, поште, Културног центра, аутобуске и железничке станице, код градског базена (на Мото скупу), на рецепцији кампа и код концертне арене, где су била постављена два већа инфо пункта. На њима је дељен информативно-пропагандни материјал (мапе града, флајери, интересантна брошура под именом „Инђија инфо”), продавани сувенири (мајице, качкети и шоље) и даване све потребне информације туристима. Поред тога, у просторијама Турист бироа пружане су информације и продавани су сувенири сваког дана у периоду од 8 до 24 часа.

Туристичка организација општине Инђије сместила је око 100 људи у категорисаним објектима приватног смештаја, што уједно представља укупан расположиви капацитет у овој врсти смештаја. Поред тога, велики број туриста смештен је посредством агенција за промет некретнина такође у приватном смештају.

Попуњеност капацитета у хотелима и пансионима на територији општине била је 100%, што износи укупно око 220 лежајева.

У центру града (у дворишту „Душан Јерковић”) формиран је камп, који је био отворен у периоду од 22. до 27. јуна. Камп је обухватао рецепцију, кафе бар на отвореном, простор за постављање шатора на травнатој површини опремљен тушевима, тоалетима и умиваоницима. У кампу су били ангажовани волонтери који су радили на пријему гостију док је професионално обезбеђење бринуло о њиховој безбедности 24 часа дневно. У кампу је било смештено око 150 особа, од чега су нешто више од 50% чинили странци. Највећи број странаца био је из бивших југословенских република, највише из Хрватске, Босне и Херцеговине и Македоније, као и из других суседних земаља – Мађарске, Румуније и Бугарске. Број гостију у кампу се постепено повећавао, те је највише људи у кампу било смештено дан пред концерт и на сам дан концерта. Сви гости кампа били су веома задовољни својим боравком у њему.

Сви посетиоци Инђије имали су прилику да користе интернет на неколико локација. Поред постојећих интернет кафеа, оформљена су два интернет клуба – у просторијама Културног центра и у холу ОШ „Душан Јерковић”. Дуж целе пешачке зоне (улица Војводе Степе) обезбеђен је wireless интернет.

У главној пешачкој зони формиран је тзв. „Fun street”, простор у коме су били организовани интересантни садржаји: „Aqua soccer” – тзв. клизави фудбал, „box” на надувавање и „paintball” мета, што је све било праћено озвучењем и доприносило укупној позитивној атмосфери у граду. Посећеност ових садржаја је била велика, а задовољство посетилаца потпуно.

За рад на инфо пунктовима, у интернет клубовима, у кампу и у Фун стреету било је ангажовано укупно 73 волонтера, претходно изабраних на кастингу.

Искуство стечено овом приликом биће додатна тачка ослонца Туристичкој организацији при организовању неког наредног великог дешавања у нашем граду.