Вести

Отварање Келтског села у Инђији 3. јула

Келтско село, тематска туристичка атракција у Инђији, отвара се за посету туриста од 3. јула 2021. године. За дан отварања организован је богат програм, на сваких сат времена смењиваће се различити садржаји намењени пре свега деци. То су позоришне и мађионичарске представе и бројне радионице као што су грнчарска, пекарска, израда келтског накита, писање келтских слова и други интересантни садржаји. На дан отварања улаз за све посетиоце је бесплатан.

Овај нови туристички комплекс смештен је у спортско-рекреативној зони Инђије, на уласку у град из правца Новог Сада. Значајни археолошки налази везани за живот Келта пронађени су на око 60 локалитета на територији општине Инђија. Инспирисан управо животом Келта на овим просторима пре око 2300 година, овај комплекс забавно-едукативног карактера намењен је пре свега деци. Унутар високом, дрвеном оградом опасаног комплекса налази се неколико типова келтских кућа, покривених трском и направљених од дрвета и блата, које представљају аутентична келтска домаћинства и занатске радионице. У једној од кућа смештен је и мини музеј са интересантним експонатима, базираним на материјалним остацима келтског племена Скордисци на подручју Срема.

Посетиоцима Келтског села добродошлицу ће пружати костимирано особље и стручни водичи који ће својом причом употпунити целокупан доживљај. Такође, посетиоци ће учествовати у бројним радионицама и уживати у различитим садржајима на отвореном. Радно време комплекса биће суботом и недељом од 9.00 до 21.00 час, док ће радним данима посете бити могуће за организоване групе посетилаца уз претходну најаву.