Вести

Покрајински секретар Иванишевић у посети туристичким бисерима општине Инђија – Галерији „Адлигат“ и Келтском селу

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, отворио је данас другу по реду изложбу у Галерији „Адлигат“ у Инђији, посвећену глумцу Ивану Бекјареву. Галерија „Адлигат“ је нов културно-туристички производ општине Инђија, значајан за читаву Војводину, коју је у марту ове године отворила Туристичка организација општине Инђија у сарадњи са Музејом „Адлигат“ Београд. У приземљу Галерије налази се изложбени део у коме се смењују изложбе великана домаће и светске књижевности, културе, уметности, очувања сећања, науке и образовања.

Данашња изложба посвећена је Ивану Бекјареву, који је 2019. године са Удружењем за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат” потписао уговор о формирању легата у оквиру Позоришне собе Удружења, те је том приликом поклонио вредне предмете везанe за његов рад, почев од диплома, сведочанстава, захвалница, награда и плакета, све до Земунске повеље за грађанске заслуге, као и преко 130 књига са посветама. Изложбу су, у присуству супруге Ивана Бекјарева, и брoјних посетилаца и медија, отворили покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, шеф кабинета председника општине Инђија Немања Милојевић и директор Туристичке организације општине Инђија Милан Богојевић.

Секретар Иванишевић је овом приликом истакао да је легат Ивана Бекјарева и других знаменитих личности и еминентних личности са домаће јавне сцене, од изузетног значаја за јачање свести о делима и доприносу појединаца у друштву, као и наслеђе које се оставља младим нараштајима на чување. „Инђија је тренутно најсветлији пример напредовања у туризму на територији АП Војводине. То је пре свега заслуга људи, оних који воде локалну самоуправу, и љyди који воде Туристичку организацију. Данас отварамо изложбу човека кога сви волимо и чијим се делима и заоставштини дивимо. Покрајински секретаријат ће наставити да подржава општину Инђија, посебно у области туризма, а поменуо бих и импресиван привредни развој ове општине“, рекао је Иванишевић, додавши да је потребно заједничким снагама понудити модел развоја какав Инђија има и другим локалним самоуправама и регионима.

Након отварања изложбе, секретар Иванишевић је обишао још један бисер туризма Инђија – туристички комплекс „Келтско село“ који је овогодишњу туристичку сезону започео 7. маја и већ бележи велики број посетилаца из земље и иностранства.