Вести

Туризам Инђије представљен у Анкари

На позив Привредне коморе Србије директор Туристичке организације општине Инђија Милан Богојевић борави у званичној посети Анкари, као члан државно-привредне делегације Србије. Посету су организовали Туристичка организација Србије, Туристичка организација Београда и Привредна комора Србије са циљем да се искористе повољности које су настале услед увођења директне авио линије Београд-Анкара.
Позив Туристичкој организацији општине Инђија уследио је након недавне награде “Капија успеха” додељене за “Келтско село” у Инђији, како би се овај туристички комплекс, али и друге вредности општине Инђија промовисале и на овом иностраном тржишту.
Поред наведених институција, у делегацији учествује преко десет рецептивних туристичких агенција које ће обавити Б2Б састанке са турским туроператерима и том приликом Инђију уврстити у представљање понуде српског туризма. Део програма пословне посете организован је и у амбасади Републике Србије у Анкари.
Део туристичке понуде општине Инђија везан је за турску историју на територији општине. Споменик бици код Сланкамена одиграној 1691. године обележава место највеће битке Великог бечког или како га Турци називају Великог турског рата. Такође, у Старом Сланкамену налази се једини очувани хамам из турског периода у Војводини, уређен за посету туриста. Бројне литографије и мапе сведоче о њиховом присуству баш на овим просторима. Посета општини Инђија стога може бити веома интересантна туристима из ове државе.