Вести

Бешка фест 2013

Манифестација “БЕШКА ФЕСТ 2013 – Дани војвођанско-баварске културе” одржаће се 6, 7. и 8. септембра 2013. године у центру Бешке. Ова тродневна манифестација први пут је одржана прошле године и својим међународним карактером и богатим садржајем привукла је велику пажњу и велики број посетилаца.

 

Манифестација је замишљена као фестивал међународног карактера у оквиру кога ће се организовати Етно фестивал, Гастро фест, Фестивал вина, културно-уметнички и забавни програм, Бавариан беер партy и рок концерт. На тај начин, на једном месту биће представљени култура, традиција и гастрономија Војводине и Баварске.

 

Разлог организовања оваквог фестивала у Бешки је тај што Бешка има партнерство и дугогодишњу сарадњу са баварском општином Карлсхулд. Стога манифестација подразумева посету и учешће гостију из Немачке и својим међународним карактером побуђује велику пажњу посетилаца из свих крајева Војводине, који ће имати прилику да дегустирају аутентичне војвођанске и баварске специјалитете (баварске беле кобасице и переце, домаће и баварско вино и пиво, војвођанске посластице, штрудле, крофне).

 

Централно дешавање организовано је на отвореном терену за мале спортове поред Дома културе, као и на главном тргу у Бешки.