Vesti

Gastronomski spektakl poslednjeg vikenda oktobra u Inđiji

Gastronomska manifestacija „Ukusi Vojvodine“ održaće se po prvi put u Inđiji 29. i 30. oktobra. U pešačkoj zoni Inđije posetioci će moći da uživaju u vrhunskim tradicionalnim jelima vojvođanske kuhinje, koja će za njih spremati iskusni kuvari iz čitave Vojvodine.

Ovim povodom danas je u zgradi Opštine Inđija održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili direktor Turističke organizacije opštine Inđija Milan Bogojević, PR festivala Sara Balaban i renomirani gastronomski stručnjak Saša Mišić, koji će takođe spremati vojvođanske specijalitete. Bogojević je istakao značaj održavanja ovakve manifestacije u Inđiji, te podsetio da pre pet godina Inđija nije imala “sa čim” da se predstavi u okviru “Ukusa Vojvodine” i da su aplikacije bile bezuspešne.

“Danas opština Inđija ima neuporedivo bolje ugostiteljske objekte, vinarije su sazrele i prave odlična vina, tu su rame uz rame pčelinji proizvodi, zimnice, džemovi i sirevi. Širok spektar kvalitetnih gastronomskih proizvoda. Otud nije čudo što su “Ukusi Vojvodine” odabrali Inđiju kao mesto gde će prvi put nakon Novog Sada održati svoju manifestaciju.”

Festival će se održati 29 i 30. oktobra u periodu od 12 do 18 časova.