Šta videti

Šta videti

Posetite Inđiju, jednu od najrazvijenijih i najnaprednijih opština u Srbiji, koja je zahvaljujući svom ubrzanom razvoju prerasla u modernu urbanu sredinu. Prošetajte pešačkom zonom i uživajte u ambijentu građanske arhitekture s kraja XIX veka u hladu stoletnih lipa. Opustite se u brojnim kafićima i njihovoj prijatnoj atmosferi i steknite nove prijatelje.

Ne propustite uživanje na obali Dunava, njegovim rukavcima, adama i peščanim plažama. Slikovita naselja na obali pružiće vam priliku da se zabavite, razonodite i svakako dobro jedete. Poznata Krčedinska ada i netaknuta priroda dunavskih rukavaca razlog su da posetite Krčedin. Brojni restorani učinili su Bešku privlačnom za one koji vole da uživaju u ribljim specijalitetima i prelepom prirodnom ambijentu. Čortanovce, izletište u okviru Nacionalnog parka Fruška gora, smešteno na obali Dunava, preporučujemo ljubiteljima sporta i rekreacije. Kampovanje, pešačenje, vožnja bicikla i brodića, plivanje, pecanje, lov… samo su neke od aktivnosti koje vam ova naselja nude.

Turistička organizacija preporučuje panoramsko razgledanje Starog Slankamena sa vode uz obilazak ušća Tise gde je prema legendi sahranjen Atila Hunski, ručak u čardi uz muziku tamburaša i razgledanje interesantnih prizora ovog neobičnog vojvođanskog sela šetnjom njegovim živopisnim serpentinastim ulicama. Upoznajte istoriju ovog najstarijeg naselja opštine Inđija posetivši arheološki lokalitet Gradina sa ostacima tvrđave Acumincum, kao i crkvu Svetog Nikole, najstariju crkvu u Sremu.

Iskoristite priliku da upoznate tradiciju ovog kraja posetom “Etno kuće” u Maradiku ili nekog od salaša u opštini Inđija.

Svoj boravak u opštini Inđija, osim posetom interesantnih mesta u samoj opštini, možete upotpuniti obilaskom turističkih vrednosti u okolini kao što su fruškogorski manastiri, Nacionalni park Fruška gora, Sremski Karlovci, i nešto udaljenijih kao što su Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad i Beograd.