Priroda: Dunav

DUNAV

Reka Dunav, koja svojim dugim tokom krasi deset zemalja Evrope, povezuje više od 80 miliona ljudi i spaja različite narode i kulture, Srbijom je ucrtala svoj živopisan put od Bezdana do Đerdapa. Na tom putu opštini Inđija podarila je prelepu obalu na kojoj su nikla interesantna naselja.

Dunav kroz teritoriju opštine Inđija protiče u dužini od 27 km, podsecajući obronke Fruške gore i stvarajući jedan od najlepših delova svog toka. Obalom Dunava od Čortanovaca, preko Beške i Krčedina, pored Slankamenačkih Vinograda sve do ušća Tise u Dunav kod Starog Slankamena, u ekološki očuvanom okruženju živopisne ruralne sredine, nižu se vikend naselja, riblje čarde, prelepe plaže, peščane ade i atraktivni pejzaži koji privlače ljubitelje reke, nautičkog, ribolovnog i eko turizma.

Pored jedinstvenog nautičkog iskustva i uživanja u prelepom prirodnom ambijentu panonske reke i njenih obala, poseban doživljaj predstavlja poseta ribljih čardi u kojima se spremaju vrhunski riblji specijaliteti i uživa u muzici tamburaša.