Вести

10. Туристички форум Србије

Туристичка организација општине Инђија учествовала је на јубиларном 10. Туристичком форуму Србије, који је одржан у Бањи Ковиљачи од 8. до 11. маја 2019. године. Организатор овог значајног стручног скупа је Туристичка организација Србије у сарадњи са овогодишњим домаћином Туристичком организацијом града Лознице.

Туристички форум Србије има за циљ да кроз едукативне програме и радионице упозна запослене у локалним туристичким организацијама са савременим трендовима у представљању и промоцији туристичке понуде Србије. Ове године значајан део програма био је посвећен европским искуствима у промоцији дестинација и производа кроз излагања предавача из Белгије и Шкотске. На Форуму су гостовали и домаћи експрети који су туристичке раднике упознали са новим законским оквирима развоја туризма и примерима добре праксе. Форум je отвориo потпредседник Владе Републике Србије и министар туризма, трговине и телекомуникација Расим Љајић.

Србија је друга по реду дестинација по порасту броја ноћења и долазака страних туриста у Европи у 2018. години. Истовремено, према извештају Европске туристичке комисије наша земља је остварила највећи проценат пораста броја кинеских туриста и на првом је месту у односу на остале европске дестинације, са растом од преко 100% када су у питању туристи из Кине.