Вести

Уређење плажа дуж Дунава у општини Инђија

Плаже на обали Дунава у општини Инђија током летње сезоне привлаче бројне купаче. Како би се створили услови за угодан боравак на њима, Туристичка организација општине Инђија и општина Инђија, у сарадњи са месним заједницама насеља у којима се плаже налазе започели су пројекат уређења истих. Ради се о плажама у Чортановцима, Бешки, Крчедину и Старом Сланкамену.

Активности на уређењу плажа, у зависности од потреба сваке од локација, обухватају рашчишћавање и уређење терена, насипање песка, постављање сунцобрана од трске, клупа и столова, кабина за пресвлачење, канти за отпатке, мрежа за одбојку и слично.

Најпре је започето уређење плаже у Бешки, где је захваљујући додатном ангажовању Месне заједнице Бешка постављена и расвета дуж плаже. Уклоњено је растиње и трава, извршени су земљани радови, насут је и распоређен песак, постављени су сунцобрани, терен за одбојку на песку, а постављање кабина за пресвлачење и канти за отпатке очекује се током следеће недеље.

Апелујемо на непливаче и пливаче почетнике да и даље искључиво користе градски базен за пливање јер на плажама нема спасилаца.