Вести

„Златовез злата вредан“

Данас је у Келтском селу у Инђији одржана конференција за медије поводом организовања радионица веза и златовеза под називом „Златовез злата вредан“. Присутнима су се обратили председница удружења „ЕтноДом Гороцвет“ Јованка Шовљански, в. д. директора Туристичке организације општине Инђија Урош Трифуновић и шеф кабинета председника општине Немања Милојевић.

Председница удружења истакла је да су радионице одржане уз помоћ и подршку Туристичке организације, Општине Инђија и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и да су током два дана трајања чланице бројних удружења из Србије размениле искуства у вештинама веза и златовеза, као и искуства у вези са писањем пројеката и могућностима аплицирања истих на конкурсе.

Директор Туристичке организације је поздравио присутне, изразио задовољство што је пријатан амбијент Келтског села место одржавања ових радионица и пожелео им угодан боравак у Инђији. Истакао је да је поносан што удружење из Инђије поседује знања, снагу и вољу да организује догађаје с циљем неговања традиције.

„Општина Инђија снажно подржава и учествује у организацији догађаја који негују традицију и женско предузетништво“, истакао је шеф кабинета председника општине Инђија и додао да је Инђија са тематским комплексом Келтско село препознатљива на туристичкој мапи Србије и као таква „најбоље место за породицу“.

Поред чланица удружења „ЕтноДом Гороцвет“ и професора и ученика Средње школе „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије, на радионоцама учествују и чланице удружења из Новог Сада, Београда, Панчева, Шапца, Лознице, Ниша, Стапара, Параћина и Бања Луке.