Na Beogradskom sajmu danas počinje četvrti po redu Sajam etno hrane i pića. Sajam organizuje Privredna komora Srbije i okuplja skoro 300 izlagača iz svih krajeva Srbije. Na poziv Privredne komore Srema, ove godine učestvuje i inđijsko udruženje „Etnoart”, koje neguje tradicionalne i kulturne vrednosti Srema.
Na ovoj specijalizovanoj manifestaciji predstaviće se proizvođači hrane i pića pripremljenih po posebnim, najčešće tradicionalnim recepturama i u ograničenim serijama, kao i proizvodi namenjeni širem tržištu. Sajam etno hrane i pića održava se pod sloganom „Utemeljenje robne marke etno proizvoda” i namenjen je pre svega poslovnim posetiocima, odnosno vlasnicima i dobavljačima restorana, hotela i trgovinskih radnji, sa ciljem prepoznavanja, brendiranja i boljeg plasmana na domaćem i inostranom tržištu.
Na tom skupu organizovan je i prateći stručni program namenjen edukaciji učesnika, ali i posetilaca. Teme o kojima će biti reč vezane su za uvođenje sistema kvaliteta, organsku proizvodnju, sertifikate, pravnu zaštitu i zaštitu geografskog porekla proizvoda.
Sajam etno hrane i pića otvoren je do 28. novembra.